Det rullar på

0

Transport är kritiskt för oss vare sig du använder fötter, bil eller cykel. Vi måste ta oss till jobb, skola och många andra platser. Det är också en av ”de stora” när det kommer till kostnader. Hur mycket spenderar du egentligen på transport i ditt dagliga liv? Med service på bilen, busskort, försäkring och annan yada yada så är det mer än du tror.

Cykeln är ett fantastiskt redskap när du vill få ner dina transportkostnader. Inte nog med det, cykla är ett vettigt transportsätt som också är bra för dig. All vardagsmotion är bra sådan och du förbrukar lite CO2 i jämförelse mot bil eller andra motordrivna transporter. En cykel är trots allt helt tvärtom motordrivna fordon i och med att den ger dig god hälsa, enkel att hantera i form av service, effektiv och billig att ta sig runt på. 

Jag personligen cyklar inte överallt och relativt lite, men jag försöker byta ut de flesta kortare turer (för mig runt 2-5km) till cykel. Detta blir standard nu när vädret är bättre. Jag har inte mätt ännu, men jag tror jag säkert kan byta ut 5km i veckan då många andra säkert tar bilen. Till gymmet, affären eller var som. Du kan utan tvekan tillgodoräkna dig minst 20kr per mil i snitt beroende på värdeminskning etc. Tänk dig då också att du gör detta genom livet. Det resulterar i pengar som har gått ut genom avgasröret, värdeminskning och servicekostnader istället kanske landar i en indexfond och ökar i värde, plus att du stärker kroppen och håller kalorierna i schack på köpet. Du håller dig friskare vilket troligen också ger en besparing längre fram i livet! 

Advertisements
Dela

Om författaren

Lämna en kommentar