Funkar detta verkligen för alla?

0

Frågan i rubriken är något man ofta får när man pratar om att spara 30, 40, 50% eller mer av sin inkomst. Att det skulle vara extremt och passa väldigt få personer. Det är väl aningen kontroversiellt så visst, det kan jag köpa, blanda känslor och pengar så får du den effekten. 

Ofta handlar det om personer inte kan relatera då de själva inte sparat mer än genomsnittliga 5-10% av inkomsten. Man intar en defensiv position och stoltserar fram att man minsann lever i nuet och det vill man inte ändra på. Det är förståeligt. Men det finns ingen tyvärr inget pris att vinna för att man började tidigt. Tävlingen är de facto livet självt och kan du ändra på vissa saker så kommer du se förbättringar snabbare än du tror.

Sedan finns det människor som denna livsstilen inte passar. Har du många barn och knappt går runt på en lön, ja då vill jag tro att du har koll på mycket jag tänkt diskutera här, kanske utan att du vet om det. Det är inte er som bloggen primärt vill nå, utan de jag talar med som trots ok löner knappt går runt. De människor som livsstilsförändrar när lönen går upp några tusen (åt fel håll, självfallet) vilket för dem djupare och djupare in i ett förslavande skapat av ineffektivitet och slösaktighet. 

Om du är en av dessa slösaktiga personer så har du hamnat helt rätt. Den enda skillnaden mellan dig och mig är att jag inte höjt mina kostnader nämnvärt sedan jag började arbeta, trots flera löneökningar och många tusenlappar mer per månad. Annars bor jag som dig i en större lägenhet, kör bil och reser en del, men till drastiskt lägre kostnad.

Tanken med bloggen som jag nämnt tidigare är att dela med mig av hur jag gör detta. Så fortsätt läsa så ska jag ska skriva så mycket jag hinner. Dela gärna med er av ännu bättre idéer så jag kan kopiera er. För i slutändan är detta bara inspiration, det är trots att DU som måste göra jobbet!

Advertisements
Dela

Om författaren

Lämna en kommentar