Bli rik med kroppviktsträning

Jag har cirka 5 minuters promenad till mitt gym. Det tillhör en större kedja, inte den mest exklusiva, men inte heller den sunkigaste. Jag började träna där relativt nyligen då jag bytte arbete 2017 och mitt gamla gym inte passade bra med pendlingen. Där gjorde jag en besparing på cirka 200 per månad. Så nu täcker mitt friskvårdsbidrag nästan hela kostnaden för gymmet vilket är primära anledningen att jag har det kvar. Jag skulle säga att jag normalt får in 3 pass i veckan och då känns det lönt.

Men jag är förbi att försöka öka vikter varje pass utan vill mest hålla formen och hälsan uppe. Då är tunga vikter och maskiner egentligen inte nödvändigt. Att få in en livsrutin med cykel till jobb, affärer etc. ger dig daglig motion. Använda gratis utomhusgym är fantastiskt. Lägga in kroppsviktsträning är en annan.

Du kan enkelt aktivera kroppens alla muskler med enkla övningar som finns överallt på nätet (youtube t.ex). Magövningar, armhävningar och knäböj – allt är möjligt med lite inspiration. Självklart så finns passar detta inte alla, många sysslar med mer bodybuilding-liknande träning, men en stor massa av besökare på gymmen skulle utan tvekan kunna lämna gymmet och bibehålla samma träningsintensitet. 

Vad kan detta ge för potentiell besparing? Ponera att man spenderar 4000:- på ett medlemskap per år. Av detta kan man i många fall få 2000:- av sin arbetsgivare som friskvårdsbidrag. I många fall är det minst två i hushållet som går på gym, det är då 4000kr per år vi pratar om. Kanske ingen förmögenhet.

Men tänk er då att man bör träna hela livet. Om vi räknar på ett arbetsliv blir det annorlunda. Två personer som istället skulle investera dessa 4000:- med genomsnittlig avkastning per år har då efter 45 år (räknar från 20-65) nästan 1.7 miljoner. Från en sådan liten besparing! Ganska nice på ålderns höst!

Vad lär man sig från ett sådant exempel? Flera av er tycker säkert det är orealistiskt att göra sådana kalkyler, på 45 år, men mitt syfte är att ni måste inse att TID är ens bästa vän när det gäller sparande. Därför ska man spara så mycket man kan och investera detta så tidigt som möjligt för effekten blir enorm!

 

Advertisements

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *