Söndagen den 27 januari

2

Det händer en hel del nu i Mr Frugalism’s vardag. Första veckan på nya jobbet klarades av och det kändes bra att vara på plats. Teamet är bra och kollegorna verkar trevliga. Det är en mjukstart med progressiv utökning av ansvar och uppgifter vilket från min sida är mycket uppskattat. Sällan så har jag fått så många frågor om det går bra, för snabbt eller liknande. Utan att gå för djupt in på ämnet, så är det en projektledarroll inom finans/IT på ett up-and-coming bolag i en modern bransch i Sthlm. Det ger ett utökat tillskott i kassan (som de flesta jobb när man byter) men här är det högre levnadskostnader i form av många uteluncher m.m. Dock så saknar jag inte att planera matlådor och handla samt laga dessa så jag är tudelad till denna extra kostnad. 

I fredags handlades också månadens värdepapper och det blev lite SCA, Investor och Skanska. Skanska är hårt ansatt iom rädsla för hela branschen, så har köpt en del sista året. Jag tycker mig se att Skanska plockar sjukt mycket order, och även många prestigeprojekt. PE 19 är lite i överkant kanske, men direktavkastningen är över 5%. 

SCA gick från 100+kr till under 70kr på bara ett par månader och har nu återhämtat sig lite. Jag har köpt på mig SCA nästan varje månad sen dess vilket har lönat sig bra. Alltid relativt högt värderat, speciellt med tanke på vad dagens SCA är för något (tänker här på skogsförvaltningen).

Investor fortsätter ticka på med bra substansrabatt. I veckan kom också senaste rapporten som mottogs relativt ljummet. Ökad utdelning från 12 till 13kr. Investor är det enskilt största innehavet som jag äger.

Nu tjuter tvättmaskinen att den är klar så jag önskar er alla en skön söndagskväll!

Advertisements
Dela

Om författaren

2 kommentarer

    • Tack för de varma orden! Har varit inne hos dig och kikat då och då och jag gillar det jag ser! Kör hårt!

Lämna en kommentar