Poco dinero, mucho trabajo

0

Lite för långt fick ni vänta på detta inlägg, jag vet. Men jag hade en god anledning. Vi har varit i Barcelona i helgen för att fira en vän som fyllde jämnt. 20 grader, sol, god mat och mycket människor sammanfattar helgen rätt bra. Det är verkligen en annorlunda vardagsrutin därnere. Jag fattar inte hur dom gör det men staden håller igång 24-7 verkligen. Restaurangerna fylldes upp runt efter 21-22 och nattklubbarna körde på till 07 på tisdagar.

Resan var inte billig tyvärr. En kombination av världens största mobilmässa, förberedelser inför Formel 1 och Kataloniens festivalvecka hade drivit upp priserna på både flyg och hotell. Men jag försökte få så mycket som möjligt för pengarna enligt följande:

Från Sthlm Central kan man åka pendeltåg till Arlanda, vilket kostar enkelresa + 120 kr som dras vid spärrarna på flygplatsen. Här kan man, om man hinner, ta pendeltåget till Märsta och därifrån lokalbuss. Detta blir billigast. Tyvärr eftersom vi flög efter jobbet så hade vi inte tid till detta, men detta är bästa tipset.

Väl på flygplatsen så var vi hungriga efter jobben, då har vi ett kreditkort (Eurocard Platinum) där det ingår priority pass som ger tillgång till de flesta lounger i världen. Skaffar man ett kort man betalar för, så ingår ett syskonkort gratis. Så vi båda går in ”gratis” och äta/dricka sig mätt, vilket lönar sig för oss då vi flyger ett par gånger per år.

Hotellen/lägenheter var så dyra så vi bokade via Hotwire. På Hotwire vet du inte vilket hotell du får innan du betalt, men du får iallafall välja vart det ligger, antal stjärnor/parkering/frukost/pool etc. Vi har gjort besparingar på 60% mot hotels.com eller liknande, denna gången blev det mer 20% besparing.

Transfer på väg ner gjordes med taxi då jag hört mycket negativt om att röra sig på tunnelbanan som turist i Barcelona på nätterna. Tog det säkra före det osäkra. Mot flygplatsen fyllde vi en taxibil så det blev ungefär som tåget fast bekvämare. Mat fanns det gått om och mycket var billigt. Vi käkade bra frukost med kaffe och större smörgås för 4-5 euro, restauranger via Tripadvisor bara fem minuters gång från turiststråken hade tre rätters lunch med en öl för 11 euro. En hit var Tripadvisors ”thefork” där man bokar bord på restaurangerna i stan. Bokade man via denna app, så var det inte sällan 30-50% innan 21.00 på cirka 70% av utbudet. På hela notan!

Vad gäller turistande, så besökte vi La Sagrada de Familia där dom tog 30 euro inträde vilket var tråkigt att betala. Men samtidigt var det värt det för mig iallafall.

Sist men inte minst så bokade vi separata biljetter upp och ner som vi hittade via Skyscanner. Norwegian ner och Ryanair upp.

Ta med er ”thefork” och Hotwire, där kan ni göra bra besparingar när ni är ute och reser!

Advertisements
Dela

Om författaren

Lämna en kommentar