Känslan att bli förmögen

0

Ibland känns det som om att man nått en platå som är svår att ta sig förbi. En del av er som kommit en bit på er resa, ni känner säkert igen detta. Man har optimerat det som går så bra det går och varje månad när lönen kommer så vet du exakt vad du ska göra. I dagens samhälle och med dagens relation till pengar, så är denna relation något förunderlig.

Man får aldrig nog, pengar är nyckeln till all lycka är typiska tankesätt hos människor. Visst, det kan stämma, i form av att t.ex köpa en bil förenklar din transport. Men å andra sidan, så är det minst lika mycket stress och ångest över pengar. Räntor går upp, man blir uppsagd från jobbet m.m. Tiotals år av stress. Dock hade de positiva effekterna diskuterats mer om du frågat en person på stan vad den tycker om pengar.

För vissa är det också ett sätt att uttrycka sig. Vissa höginkomsttagare eller förmögna definierar sig genom sina pengar. Så länge pengar finns så är dessa människor ganska nöjda med detta. Sen finns det allt däremellan, som fattigdom där varje krona räknas till miljardärer som kan ge bort 80% av alla sina pengar utan känna av det. Men sen finns det också sådana som oss. Vi jobbar på, försöker leva effektivt och det mesta sköts automatiskt. Hur kan denna fantastiska situation vara tråkig?

Det är känslan av att bli förmögen. Pengarna kommer inom kort att bli något i bakgrund, något vi tar för givet då vi har tillräckligt av det. Denna disciplin vi skapat med pengar kommer då rädda oss från att tappa kontrollen, och inte mycket kommer förändras i vår relation till pengar. Däremot kommer vi kunna njuta av friheten vi har skapat.

Så njut av lugnet. Detta kommer du sedan bygga ditt liv på, ett liv utan jobb- och pengaångest. Du kommer kunna fokusera på det som verkligen du vill och det som betyder något för dig. Inte bara jobba för att skapa en förmögenhet för någon annan.

 

 

Advertisements
Dela

Om författaren

Lämna en kommentar