Semester: Etapp 1

0

Första två veckorna semester går mot sitt slut. Vi har hunnit med att bila en runda på USAs östkust. New York, Washington DC mfl. städer hann vi med att besöka. Washington DC är en solklar vinnare, med minst lika mycket att se som i NY, men en skönare, trevligare och renare stad. Mer eller mindre alla museum och sevärdheter var också gratis, vilket är otroligt ovanligt i USA, och de är också bland de bästa i landet.

Men det märktes också att kronan är svagare. Speciellt mat, som normalt är prisvärt i USA, blev dyrt och vi fick jobba hårt för att hålla budget. Shopping däremot är fortfarande väldigt prisvärt, så vi åkte dit med tomma väskor som kom tillbaka välfyllda. Calvin Klein chinos 20 dollar? Det är verklighet därborta. Så nu har vi kläder för ett par år framöver.

Vi promenerade hela Manhattan och såg allt på fot vilket funkade bra, då vi delade upp det på två dagar. Taxi/tunnelbana behövde vi inte använda. Svettigt värre var det däremot med 30-35 grader.

Allt som allt är vi mycket nöjda med resan, och vill ni ha tips på områden runt om NYC eller DC, så är ni välkomna med frågor! Nu kör vi vidare som vanligt med nya artiklar och jag känner mig riktigt motiverad till att skriva mer material!

 

Trevlig helg!

 

Advertisements
Dela

Om författaren

Lämna en kommentar