Sommarbörsen och Frugalisms status

2

Sommaren brukar man säga är en ganska kass period för börsen. Och historiskt så är det så. Generellt sämre utveckling om man tittar på en lång period bakåt. De senaste åren tycker jag mig dock se att somrarna varit helt ok utvecklingsmässigt.

Vi har ju haft en rätt instabil uppåtgående period sedan januari. Det känns trots en del stök kring handelsavtal mellan USA och Kina som relativt positiva tongångar hörs från de flesta håll. Får vi också på plats ett handelsavtal, samt att amerikanska FED gör en räntesäkning, då kommer vi ha öppet mål för en högre värderad börs, trots redan relativt hög värdering (om någon frågar mig).

För egen del så fortsätter de månatliga köpen med lönen som tickar på in på kontot. Kontinuerligt så byggs vid sidan av en liten krigskassa upp (cirka 30% av månadssparandet) för att i framtiden kunna timea marknaden (dubbelmoral).

Fördelningen nu i mitt sparande är 65% utdelningsaktier i Sverige/USA och 35% fonder. Frugan och jag har en gemensam portfölj där fördelningen är omvänd. Hon sparar också i hennes portfölj enbart i fonder.

Så ingen ”sell in may and go away” här inte, utan det är ”hodl” som gäller. Kom ihåg att timea marknaden inte går (mer än att jag försöker göra det för en psykiskt mer behaglig resa) så de pengar ni inte behöver, se till att investera dessa.

Advertisements
Dela

Om författaren

2 kommentarer

Lämna en kommentar