Reklam

0

Jag minns när jag som 12-åring började dela ut reklam på söndagar åt SDR. Man jobbade säkert 8 timmar, för 200-300 kronor (fyra timmars sortering, fyra timmars för att dela ut reklamen). Med 200-300 kr i veckan, så var jag kung som 12-åring.

Reklam finns överallt omkring oss. Just nu tittar vi på Stranger Things säsong 3 och där är det reklam var femte minut. Casinoreklamerna på tv, reklam när man går på gatan, på märkeskläder, på bilar. Det tar aldrig slut, och vi påverkas konstant. Och det är svårt att parera bra marknadsföring som kostat miljoner på prylar som egentligen är onödiga. Alla faller vi offer för detta, även vi som läser denna blogg. Man kan sätta en ”reklam – nej tack” på sin brevlåda, men det är naivt att tro att detta ändrar något mer än att du slipper kasta dessa blad i soporna. Den typen av reklam är också bland den värre, med primärt skräpprodukter på nedsänkt pris.

Uppenbarligen funkar det, då reklamen återkommer varje vecka. Men det är superintressant att man kan väcka ett intresse hos någon att köpa en 65 tums tv för 15.000 via, bokstavligen, ett brev på posten. Behöver man verkligen åbäket då? Kom tanken på en ny tv från ett behov i vardagen? Don’t think so. Jag nästan garvar här när jag skriver ”ett brev på posten”.

Det är egentligen inget fel med att syssla med denna typ av hjärntvätt, men det är väl uppenbart att det är smarta människor som jobbar på bolagen som vill påverka mindre smarta människor (oroa er inte, alla har vi väl köpt något vi sett i reklamblad?) att köpa deras produkter.

Nu när jag spytt galla på dagens reklamblad (ironi då jag själv delat ut dessa blad) så hoppas jag vi alla kan försöka att vara de smarta människorna och källsortera reklamen utan att falla offer för den. Tack.

Önskar er alla en härlig solig söndag!

Advertisements
Dela

Om författaren

Lämna en kommentar