Trump köper Grönland?

0

Typisk clickbait rubrik på dagens inlägg. Men jag såg att han är intresserad av Grönland då det ska ha bland de sista stora outnyttjade oljereserver. Blir man förvånad?

Det är relativt instabilt om vi pratar rent finansiellt runt om i världen. Du har handelskrig, du har Trump, Hong Kong, en rekordsvag svensk krona. Börserna har sista månaden gått ner nästan 10%. Det är en prekär tid just nu och många tror vi redan är i en lågkonjuktur. När man ser statistik om tillväxt och annat så kan man inte annat än hålla med. Men å andra sidan så ser man inom kort bolåneräntor i Danmark som är 0% även på flera års bindning. Det är minst sagt unikt och personligen så anser jag att man ska vara aktsam på att bara se på historik och därifrån sia i framtiden.

För egen del så rullar det på. Jag har alltid sparat en del av sparandet i kontanter på kontot, men jag har ökat månadsavsättningarna nu något för att minska detta. Primärt ökat i indexfonder samt någon småbolagsfond då jag tror det kan ta ett tag att få tillbaka dessa pengar potentiellt när det väl smäller till. Just nu är väl fördelningen närmare 50-50 aktier/primärt indexfonder, från att tidigare legat 60/40.

Kanske är vi där nu, i början av börsnedgången, det vet jag inte. Jag vet däremot att marknaden inte går att timea. Så jag följer den plan jag satte ungefär 3,5 år sedan och köper varje löning. Jag tror dock på mänskligheten och att vi kommer fortsätta innovera och kommersialisera dessa innovationer via bolag som noteras på börsen. Detta ger mig en tro på att stanna kvar på börsen för att i det långa loppet skörda det jag har sått.

Nu är det lördag kväll och det kan eventuellt bli lite serier på Netflix, som förövrigt blivit dyr! med 109kr för ett abonnemang med HD-upplösning. Innan det ska jag dock lägga ut ett par prylar på Shpock som legat och dammat förlänge i tv-byrån.

Jag önskar er alla en trevlig lördag!

Advertisements
Dela

Om författaren

Lämna en kommentar