Ska vi teckna EQT?

0

Jag har blivit väldigt intresserad av EQTs kommande IPO och sitter i valet och kvalet att ta en position i bolaget antingen om jag tilldelas eller köpa ganska omgående när handeln startar. Det är ett väldigt diversifierat, både geografiskt och branschmässigt, investmentbolag som säljs av från Investor. Dock så kommer bolaget ha en relativt hög värdering, vilket de antagligen satt pga gynnsamt läge på börsen just nu.

IPOs är alltid svåra att sia i och jag har varit med i ett par sådana men på amerikanska börsen. Generellt har det gått bra och ett tag var det sån hype så allt stack mot månen varenda notering. Det där har dock försvunnit mer och mer. Men just EQT ser jag som en buy-and-hold som kanske kan vara en utdelningsaktie i framtiden. Det är ett fundamentalt starkt bolag med kända innehav som tjänar pengar. Men som nämnt ovan, värderingen gör mig lite osäker. Risken är stor att värderingen är för hög och vi ser en sättning neråt. Får återkomma med vilket beslut jag tog. Generellt kan vi se en hype första dagen/dagarna för att sedan stabilisera sig på lägre nivåer, då kanske man ska köpa sig ett par.

Är det någon annan som är sugen på EQT?

Advertisements
Dela

Om författaren

Lämna en kommentar