Ännu en notering..

0

Akelius preferensaktier har länge varit ett riktigt bra alternativ till att ha pengarna på kontot. Kikar man aktiens svängningar så har den klarat sig bra, även i dec-januari perioden vi senast hade. Antagligen försvinner dessa preffar och ersätts då med Akelius D. En D-aktie funkar annorlunda i form av att du inte tar del t.ex av ökad vinst och då ökad utdelning. Denna är satt, vilket kan vara en nackdel. Å andra sidan så är Akelius generellt stabilt bolag som bör kunna hålla utbetalningarna framöver för överskådlig tid. Därav min tanke att se detta som en obligation nästan. Direktavkastningen kommer hamna runt 5% när denna noteras på börsen i början av oktober.

Redan nu kan man teckna erbjudandet på Avanza som ska ha förtur till aktierna.

Som alltid, lita inte enbart på vad ni läser av en anonym bloggare som mig. Risker finns självklart. Aktien kommer handlas i euro och även utdelningen kommer ske i euro. Speciellt nu när svenska kronan är så svag så blir det extra dyrt att köpa, och risken finns i det längre loppet att kronan stärks. Trots euro så blir det ingen källskatt, så ni kan äga den i ISK utan att åka på extra skatt.

Jag personligen kommer nog att ta in en mindre del, 1-3% av portföljen, för att ha den ”säkra” utdelningen in på kontot.

Nästa vecka börjar också EQT handlas, ska bli spännande att följa den aktien också!

Advertisements
Dela

Om författaren

Lämna en kommentar