EQT och Akelius

0

En kort uppdatering från tidigare inlägg gällande ett par på papper intressanta noteringar på Sthlmsbörsen.

Investmentbolaget EQT noterades i förra veckan och gjorde cirka 25% relativt snabbt. Från 67 till cirka 85kr. Verkar just nu stabiliserat sig där. Jag är inte intresserad på denna nivån då detta innebär att aktien handlas till pe 66. Men skulle luften gå ur, så är jag definitivt intresserad.

Akelius D som också känns som ett bättre alternativ än bankkontot har inte heller inhandlats. Denna dök något efter introduktionen så direktavkastningen efter valutakurspåslag från din mäklare ligger ändå runt +5%, vilket känns stabilt och tråkigt (på ett bra sätt). Denna är jag fortfarande osäker kring, och avvaktar så som det ser ut nu.

Ett annat bolag som fylldes på ordentligt i portföljen i förra veckan är Altria som handlas i USA. Relativt nerslaget just nu på en halvbra investering i e-ciggaretterna Juul, misslyckad fusion med Philip Morris och allmän osäkerhet kring hårdare regler kring cigg. E-cigg fick från FDA ett positivt utslag, vilket bolaget inte lyfte på, även Juuls förre VD som inte var speciellt omtyckt fick gå. Kan vara intressant att titta på, de tjänar mycket pengar och värderingen är låg, 8% direktavkastning.

Önskar er en härlig vecka framgent!

Advertisements
Dela

Om författaren

Lämna en kommentar