Varför spara när du har så mycket pengar?

0

Man kan aldrig ha för mycket pengar väl? Det går ju alltid att spendera mer, så självklart måste jag jaga mer pengar. Alla gör ju så, varför ska du vara annorlunda? Jag menar bankerna ska ju tjäna sina pengar, och fake-rika klubben måste ju upprätthålla sin image utåt. Jag menar, vi måste ju unna oss när vi jobbar så hårt, det har vi förtjänat.

Den sista meningen är så tramsig att jag småler när jag skriver detta. Det är ett mantra för att jag inte trivs med mitt vardagliga liv vilket ofta korrelerar med att man inte trivs på det man gör mestadels av dagen, dvs sitt arbete. Då måste man temporärt unna sig, små köp som ska ge dig någon form av belöning för att du stått ut med det du gör.

Men vad kan få någon att faktiskt sluta ha en anställning i sina bästa år? Du lämnar trots allt ett stabilt kassaflöde som finansierar dig och eventuell familjs liv. Ja, anledningarna kan vara många. Frihet att göra vad som faller en in, spendera tiden med familj och vänner kan vara två viktiga aspekter. Man värderar helt enkelt dessa eller liknande aspekter mer än att tjäna mer för att göra av med mer.

Syftet med bloggen är inte att vi här och nu ska ge upp livskvalitet för att kunna spara ihop en hel hög pengar som ska brännas senare. Man kanske inte ens lever till ”senare”. Detta synsätt lever de flesta efter, och tyvärr är det ren skit. Det handlar om att man inte vill hantera den ansträning som krävs för att göra annorlunda. Det är lättare att falla offer för komforten som att spendera pengar ger. Det är som att spela datorspel med fusk konstant, bekvämt men hjärndött.

Personligen gör jag få avkall i mitt liv på grund av pengar, mer än att jag vill bli fri från att vara beroende av en anställning och därför jobbar heltid 8-17. Men månader med långt spenderande kan landa på t.ex 12.000 kr. Nyligen lanserades ett datorspel jag uppskattar (World of Warcraft: Classic) och de två månaderna efter lanseringen hade jag inget annat intresse än detta, så pengarna spenderas inte på någonting annat. Hade någon erbjudit mig en gratis resa vid lanseringen så hade jag tackat nej. Jag gjorde det jag helst av allt ville där och då.

Och när allt kommer till kritan så är det de som det handlar om. Gör det du helst av allt vill, det som verkligen betyder något för dig. Lämna det andra som inte ger dig mer än temporär lycka bakom dig.

Advertisements
Dela

Om författaren

Lämna en kommentar