Så var ännu ett decennium förbi oss

0

10-talet är nu förbi oss. Det är alltid en mäktigare känsla att gå in i ett nytt decennium. Jag funderade häromdagen på vad man hunnit med sedan 2010, och det har definitivt varit ett givande årtionde. Från att ha varit andra året på universitet 2010 till att ha fått mitt första ”riktiga” jobb, till att ha träffat min fru och gift mig. Till att ha börjat på denna blogg, flyttat till Stockholm, köpt min första lägenhet. Milstolparna har varit många.

Jag har också preliminärt summerat årets finansiella situation och kan ju redan nu säga att det har varit ett otroligt framgångsrikt år med den börs vi har haft. Vi har sett 30% värdeökning på våra portföljer vilket i reala tal inneburit en stabil sexsiffrig ökning i vår ekonomi. Kostnaderna har legat på relativt lik nivå som 2018 då vi hade en bröllopsresa som kostade en del och ett bröllop som kostade 2018. 2020 bör innebära lägre spenderande då detta är avklarat, även om vi har en del händelser 2020 som kommer påverka. Rent konkret tror jag ändå vår sparkvot hamnar på 40-50% på helåret 2019, vilket är rimligt nära målet (50%).

2020 kommer innebära än mer instabilitet i världens ekonomi om ni frågar mig. Vi har brexit, räntasituation, val i USA, handelskrig/handelsavtal. Vi har också all time high nivåer på börserna. Detta är alltså vad jag tror. Det jag vet är att jag defacto inte har någon aning om framtiden mer än antagandet ovan, så därför forsätter jag med min köpa varje månad plan och ser vad som händer. Jag var väldigt osäker i slutet av förra året om vi skulle avvika från planen att alltid köpa aktier och fondandelar, då jag tänkte att nu kommer kanske den riktiga sättningen för denna bull-run. Men jag fortsatte med min plan och det blev fantastiskt bra.

Jag hoppas i vilket fall kommande decennium blir minst lika bra om inte bättre än det vi nu lämnar bakom oss. Både psykiskt, fysiskt, finansiellt och på alla andra sätt. Detta vill jag önska er alla. Framtiden är ljus för oss alla!

Advertisements
Dela

Om författaren

Lämna en kommentar