Använder ni kreditkort?

0

Jag har länge funderat på att skaffa mig ett kreditkort. Detta på grund av flera anledningar. En stor anledning är att jag vill kunna betala med min mobiltelefon. I och med att min nuvarande bank inte stödjer Google Pay, förresten kan ni se alla svenska aktörer som erbjuder Google Pay här, så är jag tvungen att bli kund någon annanstans för att kunna använda denna tjänst.

En annan stor anledning är att kunna ta del av de bonusar och tjänster som inkluderas med korten. Här har jag insett att det finns en del att hämta. Men det är en djungel. En del aktörer har bonusar som passar mig, men då saknar de kundsupport om man läser recensioner. Andra har diverse spärrar som gör att kortet blir sådär. Jag har nu rekat ett tag och använt mig mycket av Jan Bolmessons jämförelse för bästa kreditkortet 2020.

Då vi kommande år/åren inte kommer resa lika mycket som vi gjort tidigare, så anser jag att SJ/Norwegian/SAS poäng inte kommer passa oss. Dessa är annars bra kort för den som tänkt resa med respektive bolag. Det finns många kort som ger bonus, men en del är rätt snåla med 0,5% cash back, eller att man begränsar bonusen till 1-2000kr per år.

Jag har nog ändå landat i att Komplett Banks kreditkort (Mastercard) är det bästa kortet för mig. 2% cash back vid onlineköp, 1% för allt annat samt 4% om man skulle köpa något på Komplett. Pengarna kan användas för att betala ner nästkommande faktura. Kortet är gratis, stödjer Google och Apple Pay och det medföljer diverse försäkringar. Fakturan kommer jag alltid att betala i tid och jag kommer sikta på att aldrig behöva ta ut kontanter med detta kort.

Det är alltså detta kort som jag kommer välja med största sannolikhet. Jag får inget för detta utan jag har försökt reka vilket kort som passar oss bäst.

Ni andra som söker med kreditkort, vilket använder ni och varför?

Advertisements
Dela

Om författaren

Lämna en kommentar