Covid-19 och börsen

1

I och med att vi såg omx30 falla mer än 11% den gångna veckan, så öppnar sig en potentiell möjlighet att köpa lite extra värdepapper. Jag har en hög med cash som ska pytsas in men jag har haft svårt att hitta bra köp som inte varit för dyra. Nu under veckan har jag gjort två extra köp utöver månadsköpen, men då jag tror vi kan se ytterligare lägre nivåer har jag varit återhållsam. Det som fyllts på har varit primärt indexfonder, investmentbolag (speciellt i Investor) och lite verkstad. Ni hittar en relativt uppdaterad lista på innehavet här.

Skulle vi se ytterligare 10% tapp på grund av coronaviruset vill jag kika på bolag jag länge funderat på. Speciellt utanför Sverige. Kone, Visa och Realty Income är tre sådana. Simon property group om USA börjar barrikadera sig och köpcentrumen står tomma. Eventuellt lite FAANGS och en betting post i Tesla..

Angående viruset självt är jag återhållsamt optimistisk och tolkar det som att de flesta blir relativt milt drabbade, och kommer inte göra drastiska åtgärder för att försöka skydda mig extra. Common sense, tvätta händerna extra och försöka hålla sig undan folksamlingar av olika slag är väl det jag kan tänka på som är något jag ska försöka tänka på.

 

Advertisements
Dela

Om författaren

1 kommentar

  1. Pingback: Oroliga tider - Frugalism

Lämna en kommentar