Om Frugalism.se

Frugalism.se drivs av en ung man i trettioårsåldern som kämpar för att ha möjlighet till större frihet utan påtvingad anställning (ja, jag måste betala räkningar!) och vill dela med sig av resan dit!

Vi är idag två i familjen boendes i en trevlig närförort till Stockholm och har båda karriärer där vi sitter vid skrivbord minst åtta timmar om dygnet. Ursprungligen kommer jag som författar inläggen på bloggen från södra Sverige och har föräldrar som invandrat från ett annat land för längesedan. Madame i familjen är infödd Stockholmare och inte lika dedikerad till det ekonomiska livet som monsieur..

Bloggen blev påtänkt ur ett intresse för termen FIRE och Frugal. Länge jag har investerat mina pengar på börsen någorlunda, men i ärlighetens namn och trots min M.Sc i Ekonomi, hade jag ingen direkt plan utan såg något intressant bolag som jag köpte några aktier i och det var det. Jag har ännu längre tänkt på vad jag spenderat mina pengar på och försökt göra smarta val med min ekonomi. Men det var inte förrän ett par år tillbaka jag insåg möjligheterna med att ha en strikt budget, planera, investera och relationen till att detta kan skapa en situation där dina kostnader bärs av passiv inkomst.

Jag har alltid varit släkt och vänners ”go-to guy” för ekonomisk rådgivning, försäkringsfrågor, boka billigast resa, vilket mobilabbonemang som är billigast etc. Detta är nu ett sätt att bredda publiken för denna predikan av vad DU väljer att göra idag med dina pengar påverkar dig långt fram i tiden och bara DU kan välja om det blir att du kan sluta jobba vid 50 eller om du knappt får ihop pensionärslivet.

Nu kan ni följa vår resa mot ett liv av ekonomisk frihet och ta del av de hemligheter som utan tvekan kommer ge dig mer svängrum i vardagen, och troligtvis få dig lyckligare och gladare av dina smarta livsstilsförändringar under resans gång!

Advertisements