Frugalism, vad betyder det?

0

Frugalism  – The practice of being frugal

Den svenska översättningen landar någonstans vid ekonomisk eller sparsam. Själv ser jag Frugalism som ett koncept där man lever efter att varje krona räknas. Det är precis vad bloggen ska handla om, pengar, och friheten du kan få från dina surt förvärvade pengar. Vi kommer avhandla allt från vilket tvättmedel som ger ”most bang for the buck” till hur du sätter upp din investeringsportfölj för FIRE (Financial Indepence, Retire Early). Allt för att nå finansiell frihet och slippa ångest över din ekonomiska situation.

Tanken är att dela med mig av ett mindset som jag levt efter ett par år nu, inspirerat från de stora bloggarna om FIRE bortanför Atlanten. För där börjar det redan bli mer acceptabelt att vara ekonomisk med sina resurser men i Sverige, och speciellt Stockholm där jag bor, ligger vi långt efter och det är svårt att hitta bra information kring hur vi kan ”hacka” vår livsstil och få mer pengar över till annat.

Just pengar till annat är en fantastisk känsla och så stressbefriande att du kommer inte förstå hur du kunde beställa in dyra drinkar varje helg eller köra alldeles för många mil i en alldeles för törstig bil. Att du sedan istället lägger dessa pengar på att förkorta att du tvunget ska ha en anställning till 67, ja detta är bara grädden på moset..

Du som läser detta tillhör säkert den 95% majoritet av befolkningen i Sverige som jag kommer rikta den här bloggen till. Du knegar på, tjänar bra eller mindre bra, har en del lån. Samhället består av ett brett spektrum men ditt mål är säkerligen att att röra dig mot finansiell stabilitet, lycka och att ha mer möjlighet att göra det DU vill. Vi kan inte trolla fram detta men bara genom att ha läst detta inlägg har du kommit en lång bit på vägen!

 

Advertisements
Dela

Om författaren

Lämna en kommentar