Träffa bloggens författare

1

Vem är personen bakom Frugalism.se? Han tror han har koll på allt, att han kan erbjuda den gyllene biljetten till finansiell frihet. Att sluta jobba tidigare än 65 är bara för de  allra framgångsrika och de födda in i rikedom, om du inte gör några misstag på vägen. Finns det några avvikelser från denna standard i samhället?

Tanken med bloggen är att jag kommer hålla mig relativt inkognito. Detta för att jag tänker avslöja förmögenhet, portföljinnehav och annan för mig för personlig information för att dela av mig med till massorna (om det nu någon gång kommer vara någon som läser detta inlägg).

Jag har insett att livet är tufft. En professor sa en gång till mig att allt som är bra i livet att svårt att få tag på. Detta gäller även pengar bland mycket annat. Förändringar kommer snabbt och det är tuffare än någonsin att få och hålla ett jobb man tycker är givande och kul. Fastighetsmarknaden gör det svårt för majoriteten att kunna flytta hemifrån och kunna bo så som man vilja.

Trots detta ser vi fler än någonsin som klarar sig väldigt bra även i dagens föränderliga värld. Är det bara lågränteläget eller har dessa människor hittat något tillvägagångssätt som DU inte sett ännu? Är det bara tur eller finns det något sätt att få bättre odds?

För att stilla allas förväntan så finns det ingen gyllene biljett, det kan jag säga er redan nu. Men det finns små ändringar man kan göra som på en livstid gör stor skillnad. Detta gäller både om man vill köra ekonomin ner i källaren eller glassa vid 40 med  100.000 i utdelning per år.

 

 

Advertisements
Dela

Om författaren

1 kommentar

Lämna en kommentar