Ett steg i taget

0

Några av er har säkert läst alla inlägg och fastnat för informationen men vet inte riktigt hur ni ska ta tag i det och var man ska börja. Det börjar bli så dags att ”put your money where your mouth is” och börja jobba på att köpa dig en ledig dag, vecka, år, decennium osv.

Försök se din veckorutin framför dig. Vakna, jobba, träna, tv, sova t.ex och allt annat du hinner göra på ett vaket dygn som hör till rutinen. Ofta är veckorna relativt lika så det borde vara enkelt för de flesta av er. 

Bestäm dig nu för att spara in 500:- på en vanlig veckas rutinkostnader.

Exempel på detta kan vara att ta med matlåda 5×100:-. Enkel optimering att göra, laga alla lådor på söndagen så slipper du laga varje kväll.

Se om du kan effektivisera transporter. Ska barnet träna onsdag kväll och du ska handla mat på torsdagen? Och du kör och hämtar? Då optimerar du veckan genom att handla under tiden ungen springer sig svettig!

Köper du frukost ute? Är du en av dom som tar en RedBull och fralla to-go? Käka frukost hemma? Förbered kvällen innan om du är morgontrött!

Planera veckans måltider och handla det du behöver till dessa. Gå sedan inte in i en mataffär eller affär överhuvudtaget under veckans gång.

I slutet av veckan kommer det finns pengar över som du inte haft tidigare! Dessa ska vi se till kommer i arbete så mycket som möjligt för att kunna köpa dig frihet, en dag i taget.

 

Advertisements
Dela

Om författaren

Lämna en kommentar