Ekonomisk frihet = sinnesro

0

Skönt med lördag! Jag skriver detta ett par minuter efter jag upp ur sängen. Min fästmö sover än och jag tänkte skriva inlägget innan jag börjar göra oss frukost som idag består av smoothies och kaffe. Jag önskar er alla en skön helg!

För jag kan se i statistiken att vi har blivit ett gäng som hänger på sidan. Det är kul för jag tolkar att informationen i inläggen intresserar någon. Jag tror att majoriteten av er som läser har försökt ha så bra koll som möjligt och effektivisera så bra som ni kan. Ni tjänar helt ok och har bra jobb som ni är bra på. Det går ingen finansiell nöd på er, men behöver lite mindre stress och mer frihet i livet. 

Att vara bra på sitt jobb, eftertraktad av arbetsgivare är en väldigt bra egenskap. Att ha tillräckligt med besparingar att inte vara beroende av att vara kvar på en arbetsplats man inte trivs på eller i en roll man inte utvecklas i, den egenskapen är ännu bättre. Det är fastslaget eftersom en sådan person speglar denna egenskap genom ärlighet och ett omdöme som ger arbetsgivaren helt andra perspektiv än någon som måste hålla med om allt pga rädslan att hamna i diskussion med management. 

Jag själv har arbetat med sådana människor som haft mod att vägra arbetsresor pga barns födelsedagar m.m i direkt diskussion med högre chefer. Dessa hade en helt annan vibe på jobbet och dessa individer trivdes man runt. Det var aldrig någon av dessa som försvann heller i diverse besparingsprogram, trots deras nej.

Kontentan är att ju mer du känner dig ekonomiskt fri, ju bättre kommer du trivas i din jobbsituation då du inte blir lika beroende. Hit måste ni försöka komma i resan mot ett stress, ångest och ekonomiskt fritt liv. Och det är ju därför ni surfar in på denna blogg såklart!

Tror du att du fixar det? Eller är det bara trams jag kommit på i mitt huvud? Det enda du behöver göra är att sluta köpa saker som du verkligen inte behöver!

Advertisements
Dela

Om författaren

Lämna en kommentar