Använd din fritid idag för att skapa fritid imorgon

0

Fritid är egentligen ett huvudsyfte med bloggen. Men jag skulle vilja särskriva det som FRI TID. Det börjar bli mer och mer sällan man diskuterar fritid, ofta säger man ”efter jobbet” eller helgen. Deppigt, för fritid är ett härligt ord som vi kämpar varje dag för då det representerar tid där du kan göra det som gör dig glad och lycklig.

I dagens Sverige så är fritid ofta förknippat med att spendera pengar. Man kan inte ha kul utan att spendera verkar det som. Man är fast i limbon mellan att visa sin framgång utåt och att ha blivit hooked av företagens marknadsföring. Fri tid är ju tid när man inte har något måste som skola eller jobb och du kan ju då göra vad som helst egentligen. Ligga på soffan en hel dag t.ex.

Men många av er tar vara på tiden och går ut och gör något i världen vilket är bra – ni aktiverar er och gör något som ni mår bra av förhoppningsvis. Men tyvärr kostar det allt för ofta pengar! Finns det då alternativ undrar du? Ja, det gör det absolut. Fundera på aktiviteter som du vill göra som inte innebär större kostnader (här kommer mina):

Vandra, träna, fixa runt hemmet, hyra kanot en dag, spela minigolf, titta på serier m.m. 

Jag fyller utan tvekan en månads fri tid med dessa aktiviteter. En söndag med serietittande – inga konstigheter. Ta med ut några vänner på långt lågintensivt träningspass – hur kul som helst!

En ytterligare dimension på detta är att ha en hobby som också ger dig en intäkt. Blogga, renovera eller vad som nu skulle kunna funka för dig. Tänk dig att istället för att spendera pengar på din hobby, så tjänar du! Wow, vilken effekt det blir. De timmar du tjänar pengar på kanske annars du hade spenderat pengar på så effekten blir definitivt större än bara intäkten från ditt jobb!

Så fundera på detta, vad kan du göra som skulle kunna ge en sidoinkomst? Jag tänker sammanställa en lista kring potentiella sidoinkomster inom kort i ett inlägg så håll ut tills dess om ni har idétorka!

Advertisements
Dela

Om författaren

Lämna en kommentar