Att leva i hemlighet

0

Det finns många som drömmer om att sluta jobba innan pensionsåldern. Idén har vuxit på mig dom sista 2-3 åren. Det förvånar många att en kille i sina gyllene år inte vill jobba, umgås med kollegor, avancera och utmanas. Flera av er som läser detta tänker säkert så. Ni är nöjda med att jobba och lever ur ert perspektiv ett bra liv. För mig däremot såg jag mina kollegor som hela tiden jobbade mot klockan. Hinna bolla karriär och jobb, skjutsa ungar varje kväll till träningar, fixa käk åt familjen. Komma varje morgon med mörkaste ringarna under ögonen. Jag insåg snabbt att det inte är livet för mig.

Jag jagar inte mängder av pengar. Jag jagar mängder av val. Att kunna göra det jag vill, när jag vill. Att hitta mig som person. Jag vill inte leva pensionärsliv som stereotypen porträtterar det, att inte aktivera sig mer än till kylen och tv:n. Jag kanske väljer att ”aktivera” mig ännu fler timmar än nu, kanske med en hobby som börjat ge lite intäkter. The sky is the limit. 

Redan nu känner jag hur jag förändrat mig i och med min livsstilsförändring sedan en period tillbaka. Jag behöver liksom inte leva upp till stereotypa beteenden och slipper en massa stress i samband med detta. Jag skulle kunna få sparken imorgon och leva flera år arbetslös relativt stressfritt. Tre månader tills jag hittat nytt jobb? Spenderas på resande fot såklart!

När man inser detta så faller polletten ner och du tittar tillbaka och tänker hur kunde jag spendera så, slösa resurser på det sättet och allt kommer gå på autopilot! Du kommer må bättre då du inte behöver jaga mycket av det du programmerats att jag idag. 

Det kommer inte vara lätt, speciellt om din närmsta krets inte förstår sig på oss. Du kommer bli ifrågasatt, bli kallad galen, tramsig och jag vet inte vad jag fått höra. Människor kommer bli mer avundsjuka på dina planer än om du köpt en ny sportbil. Men formeln är egentligen inte svårare än sluta spendera dina surt förvärvade kronor på saker som inte betyder något och använda dessa för att bygga något större längre fram i livet. Och självklart ha en fantastiskt givande, lycklig, ångestfri väg dit!

Advertisements
Dela

Om författaren

Lämna en kommentar