Bli rik med matlåda!

0

Det sista året har jag nästan uteslutande ätit matlådor på jobbet. Dessa preppas på söndagen innan arbetsveckan. Det är skönt och slipper också stressen i veckan för vad lunchen ska bestå av. Utöver detta blir det några extra tallrikar som kan ätas till middag. 

Men jag ser ofta mina kollegor köpa färdigrätter eller systematiserat käka ute. Speciellt käka ute funkar inte med vår livsstil. Du behöver säkert ta 60min lunch då, när du istället kunde tagit 30min och kommit iväg en halvtimme tidigare. Och sedan kostnaden..

En lunch ute i Sthlm city där jag jobbar, kostar mellan 90-120:-. Låt oss säga 100:- för enkelhetens skull. Det är brutalt för en måltid, som inte är något speciellt egentligen, för hur många luncher minns du? Nej precis vad jag trodde. Ibland kanske man t.o.m köper frukost innan jobbet, eller köper ett mellanmål efter jobbet om man ska träna. För andra måltider än lunch, så rekommenderar jag att ha lite ”energi” i ditt skåp på jobbet. T.ex nötter är perfekt, mättar tillräckligt och innehåller massa nyttigheter för kroppen. Även bars (om än inte lite ekonomiskt) köpta i storpack från typ Matsmart eller liknande, kan vara bra innan träningen. Dextrosol eller liknande funkar också. Du kommer orka mer, vara mer skärpt efter en näve cashewnötter och göra ett bättre jobb!

Den ekonomiska vinningen på att gå från utelunch till låda, räknat på 100:- mot 20:- dvs 80kr per måltid investerade till 7% avkastning, är cirka 285.000 på en 10-års period. Räknat på ett helt arbetsliv är det väldigt mycket pengar, men ett helt arbetsliv lär vi aldrig uppleva med våran matlåde-portfölj!

Advertisements
Dela

Om författaren

Lämna en kommentar