Att sluta kontorsjobbet

0

Jag har läst dom flesta stora bloggarna om ämnet och spenderat många kvällar på Reddit gällande att sluta sitt kontorsjobb. Grymt intressanta inlägg från några personer i situationer som få får möjlighet att uppleva. 

Nyckelinformationen som jag lyckats utläsa från mängder av personers resor genom arbetslivet är intressant. Som t.ex att karriär och ”politik” korrelerar mer ju högre du klättrar. Ett målande exempel är en VD för ett börsbolag gör katastrofala val och sänker bolaget, men trots sparken där, landar personen ett nytt, lika bra betalt, jobb bara några månader senare! 

Annat som människor i FIRE (Financial Indepence to Retire Early) position upplever är att man fegat ur karriärsracet. 

Jag tror alla ibland tappar motivationen för sitt jobb. Man kan vara pressad eller uttråkad. Jag tror likaså att det finns bra perioder också, när man presterat bra och fått cred för det. Min upplevelse är iallafall att hur nöjd man är på jobbet kan variera med korta intervall. Det varierar också vart man är då en svettig dammig industrilokal med tunga lyft är ett gulag i jämförelse med ett större börsbolags huvudkontor i Kista eller Solna. Men människan vänjer sig snabbt, både i helvetet och i himlen. Lyxen på huvudkontoret bleknar snabbt då man inte kan behålla känslan längre än ett par månader normalt sett. 

Om man tar några steg utanför boxen av marinblåa kavajer och helt okej löner, så inser man ändå att det lilla kugghjulet man är i maskineriet enkelt byts ut mot nästa person. Seniora chefer glider omkring nöjda med okej resultat, eller gör katastrofala val för att spara in pengar de två åren de själva gör karriär på bolaget. 

Detta måste man förstå: På stora miljardbolag så strävar man inte det bästa resultatet. Ofta mäts man på vissa nyckeltal och gör allt för att nå dessa. Ibland är det skrattretande då man förstör affärer på ett håll medan man plockar kunderna på sitt håll. Det människorna där strävar efter är egentligen den lönespecifikationen som gör att de kan bibehålla den livsstil som lönespecifikationen ger. Man är beroende av dessa helt enkelt under en längre period.

Så kontorsjobbet är något man får ta en period för att kunna komma till en tid då man inte längre är beroende av det. Under tiden ska ni passa på att testa nya och inte vara rädda för att hoppa runt, det har jag själv gjort. Sitt inte kvar miserabel utan aktivera dig, sök nytt och utvecklas. Då ditt arbetsliv är begränsat på grund av vår kommande finansiella situation, så måste du ta chansen!

 

Advertisements
Dela

Om författaren

Lämna en kommentar