Torktumlaren, hemmets mest ineffektiva vitvara

0

Torktumlare är ett påfund. Man bygger en maskin som suger in luft, värmer den med extrema mängder energi, och sedan spottar maskinen ut luften igen. En verkligt ineffektiv produkt enligt mig. 

Här hemma är det dock relativt delat mellan oss gällande torktumlarens vara och icke vara. Min sambo använder torktumlaren då och då, vilket jag inte alls gör. Inte nog med att det kostar 5-6khw per tvätt man torkar, runt lika mycket i kronor, bara för elen, utan denna maskin sliter ju ut dina kläder snabbare också! Lägg på att du lär få reparera den för 1000-1500 en gång på 5 år. 

Så att lufttorka kläderna är väl alltid att föredra? Har man möjlighet är tvättlina grymt, kanske om man bor i hus. För lägenheter finns det utmärkta anläggningar för att hänga tvätt inomhus. Ställ upp ställningen i toaletten, vardagsrummet eller sovrummet. Du hittar dessa på typ Rusta, Ikea eller liknande och de brukar ligga runt 200:-. Det krävs inte många maskiner innan den investeringen genererar positiv avkastning. Varje tvätt du hänger på denna sparar dig minst 5:- i bara el, för att inte räkna på slitage och reparationer och annan huvudvärk. Och vår planet kommer tacka dig!

Advertisements
Dela

Om författaren

Lämna en kommentar