Lev bättre än dom flesta på mycket mindre

0

Ett förenklat mål, som genomsyrar bloggen, är att tillsammans kunna jobba mot att leva på mindre pengar än dom flesta. Men hur mycket mindre? Och leva på mycket mindre än vem och vilket snitt?

En optimal situation i vårt hem är att vi klarar att spara 40-50% på en månad. Då kommer ingen kostnad som vi inte räknat med, så säg att snittet är 40%. Vi bor då i landets dyraste stad, vi bor i en relativt stor lägenhet om man jämför med en demografi som liknar oss två som bor i lägenheten. Jag personligen lever såhär nu per default, jag känner aldrig att jag behöver göra avkall på något. Det vi primärt gjort för att nå sparkvoten är mer eller mindre effektiviserat det mesta som går. Vi förbrukar 1/3 mindre el än genomsnittet på vår kvadrat, egentligen enbart genom att byta glödlampor mot LED och vara försiktiga med torktumlaren. Jag gör en solid utredning när något ska handlas, vare sig det är försäkringar eller veckans matvaror. Det är typ det.

Det är också viktigt att inse att du påverkar ju hur mycket du ”lever” för, du väljer ju själv din livsstil. Och det i sin tur påverkar hur mycket du behöver jobba för att bibehålla livsstilen. För att ge ett simpelt räkneexempel, så om du idag sparar noll kronor men istället börjar spara 75% av din lön, samtidigt som du spenderar 75% mindre än tidigare, så har du köpt dig i runda slängar tre års frihet med dessa pengar investerade till historiskt genomsnittlig avkastning.

Du kan se statistik här från SCB på vad svenskarna bränner sina pengar på:

https://www.cuponation.se/insikt/konsumtion-sverige

Din hemläxa får bli att radikalt dra ner på eller helt eliminera tre kategorier! Släng alkoholfria drycker, cigaretter och halvera alkoholen, så kommer du ha pengar över för en mycket ljus och finansiellt säker framtid!

Advertisements
Dela

Om författaren

Lämna en kommentar