Ju händigare, ju rikare

0

Senaste året har jag sagt till mig själv att jag ska bli händigare. Mycket för jag känner jag vill lära mig smarta sätt och klara mig lättare själv. Alla kan vi inte vara födda till att bygga ett hus eller renovera badrum, men förvånansvärt många skulle vilja göra detta någon gång i sin livstid. Känslan av att ha åstadkommit något rent praktiskt med händerna ger också en svarslagen känsla som jag tidigare sällan fick. 

Det kan vara saker som att byta däcken själv eller laga punkan på cykeln. Men man kan också ta det längre, genom att lära sig mer på nätet. Jag har själv gjort enklaste elinstallationerna och lärt mig hur man får bort den värsta odören från skor enkelt. Händig är egentligen inte kopplat med att konstruera något fysiskt utan det handlar mer om att vara praktisk, duktig, flink och bekväm – och det kan appliceras på massa saker som sparar dig pengar varje månad.

En stor inspirationskälla till detta är nätet som sagt. Forumet Reddit med sina ”under-subs” r/lifehacks, r/frugal m.fl har massvis med jäkligt klipska människor som besöker detta forum. Varje dag lär jag mig något nytt, enkelt och fantastiskt smart. Som i helgen, när jag var en heldag på stranden, så frös jag in två 1,5 liters vattenflaskor under natten. Sedan hade vi inte bara kallt vatten fortfarande vid 19.00 på kvällen, utan flaskorna kylde även den medhavda maten. Tidigare har jag bara plockat med mig antingen kran-kallt vatten eller kylskåpskallt. Ett enkelt exempel men ni förstår typen av ”händiga” lösningar som finns och gör livet enklare. 

Detta gör ju också att du kontinuerligt slipper utgifter. Det kanske inte passar alla att renovera köket själv för att spara pengar, men du kan börja lätt med att byta däck på bilen själv eller laga god mat med enkla råvaror. Köp begagnade möbler och måla, byt handtag eller vad som! Händighet finns överallt att hämta, sök och du skall finna!

Advertisements
Dela

Om författaren

Lämna en kommentar