Att bli miljonär, en hundralapp i taget

0

Vi fokuserar här på bloggen att tillsammans få ner våra kostnader och slöseri på resurser. Vi jobbar på att effektivisera dom tre stora kostnaderna, boende, mat och transport, men vi jobbar också på de mindre kostnaderna som el eller alkohol. Men att kunna leva på avkastning kräver flera miljoner, kommer vi någonsin att lyckas?

Jag förstår att det kan vara svårt att se hur att du byter försäkringsbolag eller elavtal kan leda till ekonomisk frihet och vara värd miljoner, men det är faktiskt primärt perceptionsfel hos oss. Man tror att det krävs ett lotteri eller att man ärver en rik släkting alternativt blir någon börs-vd som kanske kan knega sig rik. Samtidigt så käkar vi lunch ute varje dag och spenderar massvis med pengar på onödiga prylar. 

Det handlar om attityd.

Det handlar om att förstå värdet av pengar. Hundra kronor kanske inte känns värda speciellt mycket för många idag, men med hundra kronor kan du hålla dig mätt i en vecka om det krävs. Du kan förbruka mängder med vatten för hundra kronor. Transportera dig en sträcka för hundra kronor. Att hundralappen kan åstadkomma detta måste få dig att respektera den. I det vi försöker bygga här är den essentiell och inget man röker upp eller kissar ut. 

För gemene svensk flyger hundralapparna ut från kontot. Tänk dig istället om du kan ta beslutet tio gånger i veckan att låta hundralappen stanna på kontot istället. Mycket kan göra automatiskt, som att välja bättre försäkring eller elavtal eller effektivisera rullande kostnader generellt, sluta äta lunch ute på jobbet, då får nästan alla hundralappar stanna kvar bara på dessa ändringar. 

De en stor del av de människor som inte sparar något spenderar ofta pengarna på skräp oavsett. Inget får dom för det, mer än sämre hälsa på grund av hämtmat, cigaretter eller liknande. Psykiskt får dom det jobbigare då ekonomin går åt skogen. Och när pengarna är slut har man INGET av värde och man vet knappt hur det gick till. 

Sen finns det alltid några som tycker man inte ”lever livet” om man inte spenderar. De inser dock aldrig att i en sparares liv finns mycket mer utrymme att lyxa till det på ett helt annat sätt när man känner för det. Till slut blir vår lyx, deras fantasi. 

Advertisements
Dela

Om författaren

Lämna en kommentar