Budgetresa

0

Som dom flesta antagligen redan märkt så börjar det bli semestertider. Folk ska vara långlediga, resa utomlands eller till landet, och ta det lugnt ett tag med nära och kära. Jäkligt härlig tid att vara ledig men även på jobbet så brukar de flesta arbetsplatser lugna ner sig.

Vid sidan av dessa angenäma saker, så tillkommer också att semestertiden brukar vara en dyr tid. Charter till Spanien kostar, och även inrikes tar gotlänningar och Halmstadbor bra betalt för att njuta av deras stränder. 

Självklart ska VI kontra detta så gott vi kan. En nyckelkomponent av resan är transporten. Den kan vara upp till halva semesterkostnaden i sommartider. Här gäller det att vara smart och lägga ner tid på att leta bästa avgången. T.ex är det få som åker veckan innan midsommar, så där kan det finnas möjlighet. Samtidigt är det oftast dyrast att resa hemåt i slutet av juli eller början på augusti då mångas semestrar slutar. Var heller inte kräsen med resmålet. Ponera att du reser till Mallorca en vecka i mitten av juli, antagligen skulle du kunna få samma resa i slutet av augusti, början på semester, för halva priset. Då kan du klämma in en resa till stränderna i Gdansk i mitten av juli istället om du skulle vilja, och komma undan med samma pengar. Detta gäller även andra lov och runt jul/nyår, fly dessa datum som pesten. Ett eget exempel jag har var en resa till Miami för 1,5 år sedan där början av december och julhelgen skiljde 4000 kr per person för flygbiljetten.

Planera i god tid de extra resekostnader som tillkommer. Köp biljetter i förväg till transfers osv då det kan kosta mycket mer väl på plats. Samma gäller för de attraktioner man vill besöka. Förbered matsäck till innan flyget eller ordna lounge-access med något kreditkort. Gräv länge efter boende på diverse siter, kombinera med rabattkoder du hittar på google. 

Sedan finns det möjlighet att tjänar pengar på dina tillgångar medan du är borta. Hyr ut ditt hem under tiden du är borta om du bor på ett populärt ställe. Eller byt med någon som bor dit du vill, det börjar bli vanligare. Hyr ut din parkeringsplats om du kan. 

Det behöver inte bli dyrt även om de olika researrangörerna gärna ser att det blir så. Har du rätt mindset, tålamod och förstår hur branschen funkar med populära och ickepopulära datum, så kommer du kunna se världen mycket mycket billigare än många andra.

Advertisements
Dela

Om författaren

Lämna en kommentar