Bli rik med Blocket!

0

Blocket, Shpock, Facebooks marknadsplats. Kärt barn har många namn. Fantastiska innovationer när dessa var nylanserade och hjälper många människor, plånböcker och planeten. 

Vi här hemma både köper och säljer begagnat relativt ofta. Det är allt från bilen vi köpte, till diverse möbler och prylar i hemmet vi handlat. Det är också ”överblivna” möbler, kläder och prylar som vi säljer vidare till någon som kommer använda dessa mer än vad vi gör. 

Före dessa innovationer så samlade man prylar i mängder som bara skräpade, slängde dem eller alternativt sålde dom på någon loppis. Idag är det mycket lättare. Snygga till möbeln, ta en bild med telefonen och lägg upp på valfri marknadsplats. Det är också förvånansvärt hur mycket prylar som går att sälja. Jag tror 0,5-1 annons av 10 inte blivit sålda av de jag lagt ut om jag bara snabbt tar med en funderare. 

Onödiga prylar borta och pengar in på kontot. Värdet på begagnade prylar och också väldigt intressant. Möbler t.ex, håller inget andrahandsvärde. Å andra sidan, så slits inte möbler på samma sätt som teknik. Du kan lätt olja om ett bord och en tv-bänk har typ nyskick efter fem år. Det är väldigt lätt att ta en tur till IKEA och hitta tv-bänken för 2000:- och sedan hämta den på Blocket för 700:-, samma bänk! Håller du den i gott skick, så kan du säkert sälja den när du tröttnat för lika mycket.

Så alla onödiga prylar du bara magasinerar hemma kan du magasinera på Blocket. När som helst kan du köpa nästan vad som helst. Du kan också pruta direkt vid första mail/sms/meddelandekontakten. Jag har aldrig inte prutat på Blocket. Men gör det i sådana fall på ett bra sätt: ”Hej, jag är ute efter en X precis som din, är den i det skicket du beskriver, så kan jag komma och hämta X för X kronor om det är intressant”. Så låter du tiden gå ett tag, annars går du vidare till nästa annons. Åker du dit och försöker pruta på plats, så är du i en svagare position, då man inte vill åka tomhänt hem. Och när du säljer, ta ordentliga och hellre fler än färre bilder, specificera mått och annat som kan vara intressant så du slipper uppenbara frågor.

Lycka till med att rensa ut där hemma nu!

Advertisements
Dela

Om författaren

Lämna en kommentar