Boktips för sommarläsningen!

0

Under sommarens lata veckor, även ni som jobbar men glassar igenom dagarna, vill man ju gärna plöja igenom en bok eller två! Nu för tiden läser jag mestadels böcker på privatekonomi, finans och investeringar, men en och annan fantasy slinker in då och då.

För att lära sig hur börsen fungerar på ett vettigt, statistiskt bevisat sätt, så bör man ta sig igenom ”A random walk down Wall Street” av Burton Malkiel. Han förklarar på enklaste komplexa sätt hur vi enkelt kan få genomsnittlig avkastning på börsen.

Du kan också lära dig mer om hur man hanterar pengar och hur man ska tänka när man spenderar genom ”Your money or your life” av Vicki Robin. 

På svenska har vi också ”Miljonär innan 30 och pensionär innan 40” av den anonyme bloggaren Miljon innan 30. Har följt honom flera år och han är definitivt en inspirationskänsla till denna blogg. Killen har verkligen koll på både investeringar och hur man spenderar, en frisk fläkt i Sveriges lånesamhälle.

En annan bra svensk bok är ”Såhär kan alla svenskar bli miljonärer” av Per H. Börjesson, en typisk do’s and dont’s bok som hjälper dig med strategier för att få igång pengamaskinen. 

När ni vill glömma siffrorna och ta er in i hjältarnas och demonernas värld, så rekommenderar jag böckerna i serien Kingkiller Chronicles som handlar om den unge spelmannen Kvothe och hans livsöde. Böckerna är skriva av Patrick Rothfuss.

Ut och bada med er nu allihopa!

Advertisements
Dela

Om författaren

Lämna en kommentar