Kompanjoner i köket

0

Jag är en stark motståndare till att vi hemma hos oss ska skaffa diverse köksmaskiner, typ kitchen-aid beredare, råsaftscentrifug etc. Inte för att prylarna är kassa eller så, utan mer att jag tror vi sällan hade använt dessa. Dessa typer av prylar brukar skräpa hos folk och man brukar kunna räkna på en hand hur ofta man använt dem.

Något som många ändå använder frekvent är kaffebryggaren. Likaså här hemma hos oss. Jag hade tidigare alltid bryggare som man hittade på ÖoB för 199kr. Jag reflekterade aldrig över att det kunde vara smakskillnad mellan bryggarna. Men det verkar finns en hel vetenskap bakom gott kaffe. Och eftersom vi dricker en del kaffe valde vi en bryggare från Moccamaster. När jag bryggde första koppen så var det som att jag fick en uppenbarelse. Skillnaden i smak på samma förpackning Gevalia var helt sjuk. Nu kan jag aldrig gå tillbaka! 

Ett annat exempel på detta är brödmaskinen vi kör här en gång i veckan. Jag köpte denna på Black Friday 2017 efter att ha insett att vi vinner både smak, hälsa och ekonomi på att baka eget bröd. Vi jobbar mycket och har inte intresse eller ork att stå och knåda bröd. Med maskinen så kan man ENKELT ha färskt bröd bakat på ditt val av mjöl, dina ingredienser, utan socker och tillsatser. Sjukt bra pryl och betalar sig själv snabbt!

Tredje favoriten är slipstenen. Det är ett måste att ha hemma! Det blir så mycket roligare att laga mat med vassa knivar. En investering för livet. Tidigare så köpte jag nya knivar (pinsamt att erkänna men så var det) när de gamla blev för slöa. Nu kapar vilken kniv som helst i lådan ett A4-papper i luften på mitten!

Det finns många andra bra prylar/redskap/maskiner, men väldigt mycket kommer bara ligga och skräpa längst in i skåpet. Så tänk gärna över två eller tre gånger om du verkligen behöver en kitchen-aid bara för den ska skina på köksbänken? Eller gör dom 3.000:- bättre nytta i en indexfond med låg avgift?

 

Advertisements
Dela

Om författaren

Lämna en kommentar