Vilka tjänster kan man göra själv?

0

Vi behöver alla ibland outsourca jobb runt hemmet pga olika anledningar. Det kan vara att ett el-jobb behövs göras, och då behöver du en elektriker. Du kanske är för stressad i din vardag och behöver därför någon som städar ditt hem. Det är förstås en konstant kamp mellan pengar och nytta. 

Generellt sett så är inköpta tjänster något bra. Har man råd, varför ska inte någon städa ens hem? Hur praktiskt och skönt som helst, dom bästa spenderade 2000:- i månaden. 

Personligen så outsourcar jag enbart det jag måste. Det ÄR mycket roligare att gå igenom livet som en producent gentemot konsument. Känslan att klara av något som man normalt sätt skulle betala någon för är en riktigt bra sådan. Det blir ryggdunk av familjen, och en förundran av vänner och bekanta. 

Ofta är inte heller de outsourcade tjänster så optimala som du själv vill ha det. Städningen kan bli si och så när man städar på timlön och inte bor i hemmet man städar. Snickarna repar väggar och golv när dom bär in material och verktyg, för att inte tala om städningen efter ett bygge.

Att fixa saker själv ger en kunskap som man tar med sig  hela livet. Och kunskapen är idag lättare än någonsin att ta till sig med oändlig information online. Även om det bara är en sådan grej som att tvätta din bil så lär man sig hela tiden nya saker, vilket också får dig att tycka om att arbeta mer, vilket tillslut ger en effekt som att det inte är arbete du gör. Likväl är det viktigt att diversifiera lärandet och arbetet så du inte jobbar 7-23 med samma uppgifter. Detta gör ingen produktiv, utan bland in annat arbete som att klippa gräset 60 minuter, kommer bara hjälpa ditt ”majoritetsjobb” än mer. Mixar du dina arbetsuppgifter väl, både på jobbet och i hemmet, så kommer du må bättre och orka rutinen mycket längre än om du gjorde samma sak hela ditt vakna dygn.

De ekonomiska fördelarna behöver man knappt nämna, det blir väldigt mycket skillnad att göra allt själv mot att hyra in någon. Men det har ni redan insett efter att ha läst här ett tag.

Advertisements
Dela

Om författaren

Lämna en kommentar