Att hantera kritikernas kritik

0

Att dela din livsstil till de som ännu inte insett vad dom missar kan vara svårt. Då statistiken och historiken är något man måste förstå, kan vissa påstående vara främmande för massorna. Som att säga att i det långa loppet så går börsen alltid upp, kan vara svårt för folk som bränt sig på t.ex Ericsson. Folk blir mestadels avundsjuka på att du har en plan som dom saknar. 

För ingen klagar på att elitidrottare bygger sitt liv runt idrotten med en medföljande ”onormal” livsstil. Egentligen borde vi bli behandlade på samma sätt. Dessa människor kanske tyvärr aldrig blir frälsta. Problemet ligger i vårt och deras mindset. När någon gör något bra, och bättre än mig själv, så saluterar jag detta och försöker ta till mig de aspekter som kan förbättra min egen procedur. Det handlar om att istället för att försöka trycka ner den andra personen till min nivå, så lyfter jag mig själv till deras nivå! Det är bara inse att det finns alltid någon som kan göra det mesta bättre än en själv. Inte hänger man läpp för detta utan man lär sig och adderar värde till sitt liv på vägen.

Och så kommer kritikerna och kör på med samma gamla visa, att man missat aspekter, att man inte ”lever livet” och annan yada-yada. Klassiska termer som massan slänger sig med, ovetandes om hur mycket forskning som ligger bakom vår plan. Att man missat aspekter betyder egentligen att man inte kan förutspå framtiden och då ska vara rädd för förändring. Detta är ett helt galet mindset egentligen. Utan förändring stannar ju allt upp, det vore katastrof!

Det är bara att kriga på varje dag i förändringens värld. Vi är privilegierade att vi ens är födda i Sverige och i Europa allmänt, och vad dom flesta av oss tycker är ”jobbigt” är trams i jämförelse med majoriteten av världen som lever i fattigdom tycker är jobbigt. Ta vara på detta och se till att hålla dig ovanför kurvan i ett samhälle där vi redan har det fantastiskt. 

Kritikerna letar bara ett resultat, efter slutdestinationen. Många vågar påstå att det inte går, att man missat viktiga detaljer. Det dom inte förstår att resans gång i sig är det viktiga. Destinationen är bara grädden på moset.

Advertisements
Dela

Om författaren

Lämna en kommentar