Renovera med någon annans ”skräp”

0

Eftersom jag planerar köpa ett mindre flerfamiljshus för att hyra ut ett par lägenheter så kommer det huset med stor sannolikhet att behöva någon form av uppfräschning. De husen jag kikat på hittills har alla behövt för mycket jobb för mig så jag väntar på någonting mer hanterbart. 

Att renovera och fräscha upp är ofta dyra projekt så min plan är att kunna göra det mesta själv tillsammans med händiga släktingar. Måla, enklare innerväggsinstallationer m.m. är den typen av uppgifter vi skulle kunna klara av. Men hur håller man nere kostnaderna?

Det är ingen lätt sak att göra. Man kan jaga rabatter på den typen av byggmaterial man behöver som ett exempel. Sådant vi gör vid alla typer av köp. Det är en grej. Få hjälp av händiga bekanta en annan för att hålla nere outsourcade tjänster. 

En jäkligt effektiv och prisvärd grej är att köpa ”andrahandsmaterial”. Oftast så köper man på sig alltför mycket kakel och då får man typ 2 kvadrat för mycket. Dessa två kvadrat kan vara guld värda som golv i en dusch för att sedan kakla med ett enhetligt kakel på väggarna. Eller till ovanför köksbänken? Renoveringar pågår ju typ alltid och i dom flesta områden, så det blir mängder av material över.

Det finns så vitt jag vet inget ställe i Stockholmstrakten där dom tar emot och säljer material som går att återanvända. Blocket är ens bästa vän här. 

Det kan kan påpeka är att detta innebär ofta att materialet får styra en del av projektet. Det innebär då att en begagnad dörr (i nyskick) inte kommer passa lika bra som en måttbeställd dörr. Det kräver att du alternerar dörren. Det kan vara ett tidskrävande jobb, men ofta är besparingen brutal och då värt det. 

Advertisements
Dela

Om författaren

Lämna en kommentar