Bli rik med biblioteket!

0

När var du senast på biblioteket? Innan 2016, så hade jag inte varit på ett biblioteket utanför studierna sedan jag var tonåring och surfade gratis på deras datorer. Sällan hade jag lånat böcker där för rekreationellt läsande. Istället har jag köpt ett par tiotals böcker i min tid mellan 10-30 års ålder. Sedan två år tillbaka dock så smartade jag till mig och skaffade ett bibliotekskort. Jag betalar ju ändå för att få tillgång till biblioteket så varför inte. Och böcker, både som en källa av spännande fantasy böcker och kunskapsbank, är guld värt att kunna låna (indirekt) gratis!

Det finns också det vi kallar bokmalar som få en euforisk känsla av papper, böcker i hyllor och annan yada-yada. Jag kan hålla med om att en stor bokkollektion inger en viss känsla jag gillar. Men varför när jag har en bibbla som knappt används nu för tiden? Sorterade på namn, genre osv i tusentals. Saknar jag en bok, så köper dom in den och bokar den i mitt namn. Denna gemensamma hub av kunskap och njutning är ett praktexempel på kombinerad köpkraft. 

Det finns dock värre saker att spendera pengar på. Men det finns ingen anledning. Du har alla världens böcker där. Ofta har biblioteket biljetter och entrébiljetter till barn man kan få helt gratis. Mer eller mindre alla dagstidningar kan läsas där. Det finns kostnadsfri hjälp med läxläsning för barn och ungdomar (bugar för de frivilliga för detta). 

Den här posten är inget som något bibliotek sponsrat. Men detta tempel av kunskap som lite glömts bort i vår stressfyllda vardag ska ni använda för att konstant bli smartare, effektivare och kunna avnjuta härlig skönlitteratur.

Avslutar denna söndag med lite läsning av en, såklart!, lånad bok!

Advertisements
Dela

Om författaren

Lämna en kommentar