Uppdatering kring flerfamiljshuset

0

Några inlägg sedan så delade jag med mig av min plan att tillsammans med en familjemedlem köpa att flerfamiljshus, där majoriteten av huset ska hyras ut till flera hyresgäster. Det huset som initialt såg bra ut var inte riktigt lika bra invändigt med mycket jobb att göra och fuktskada i ett av badrummen.

Men banken gav mig ok på att göra en sån här affär för ungefär en vecka sedan. Men då med 60% kontantinsats vilket jag tyckte lät otroligt saftigt. Andra bloggare som gett sig på affären har diskuterat en handpenning på 25%, vilket känns rimligare. Då räntekostnader är avdragsgilla i den formen jag har planerat affären hade jag hellre sett att jag skulle casha 25% och kunna dra av mer ränta. 

Detta gör att jag måste jaga vidare bland bankerna då det inte känns lika intressant med en så hög insats. Vad dom grundade den höga kvoten på vet jag inte, men dom har säkert gjort en ”expertanalys”. Det är svårt att göra ett intryck på telefon, helst hade man velat ta sig till ett kontor och känna på dom lite. Visa dom bloggen och få dom att inse vem dom talar med!

Dagens inlägg blir denna korta uppdatering, letandet av finansiär går vidare!

Vill också tipsa er om att letsdeal.se säljer presentkort på matsmart.se värt 150kr för 1kr!!! Låt det smaka!

Advertisements
Dela

Om författaren

Lämna en kommentar