Den frugala filosofen

0

Sådär, då är man gift och redo för fler inlägg. I och med att bröllopet tog mycket fritid hoppas jag kunna skriva mer frekvent än tidigare.. 

Kl är 22.26 denna fredag och jag är sliten efter en mycket tidig flight till Sverige. Dags att bli lite filosofisk!

På min arbetsplats känner jag mig delvis ensam. Jag har en kollega som är en av oss till fullo men personen jobbar tyvärr på en annan avdelning. Vi hinner gå igenom dagens börs varannan dag på lunch och mycket snack blir det tyvärr inte. Och med andra är det lönlöst, negativa kommentarer och avundsjuka skulle haverera hela diskussionen redan innan den börjat.

Som tur har vi denna blogg och andra liknande denna. Här kan jag ventilera mer er alla tankar och idéer som flyger runt i skallen. Men i denna ”utbildning” till att bli ekonomiskt fri, så stöter man också vilka problem man stöter på, på vägen, och när man väl är där. Det kan lätt bli ett maniskt nedräknande till den dagen man är då och får en biprodukt att man rent av hatar sin vanliga vardag. 

Detta är ett problem som många upplever. Det är ett faktum att många riktigt välbetalda ogillar sin vardag. Men man håller ut för att bibehålla sin livsstil. Min fru hade en diskussion med sina närmsta kollegor och det var INGEN som INTE hade gjort något annat om ekonomin fanns där. 

Men man behöver inte vara fast där. Det kan ta tid att lära känna sig själv och förstå vad man verkligen vill. Jag är inte där helt ännu. Då får man ta sig i kragen och skicka ut CV på intressanta annonser tills man träffar rätt. 

Likaså som jobbet betyder mycket i resan till ekonomisk frihet, så är din flexibilitet och ekonomiska mindset minst lika viktiga. Kan du effektivisera kostnader så minskar ju behovet av sparande = du når målet snabbare. 

Det man måste inse är att man kan börja slappna av redan en kort bit in på resan. Detta tar bort ångesten att miljonerna är långt borta. Sparar du 50% av lönen och lever på resten, så har du ett års levnadskostnader på 12 månader! Det är inte pjåkigt och få förunnat!

Så börja tänk som du skulle gjort när du är ”fri” redan nu. Och ju längre ut från nuvarande komfortzon du kan skjuta ut din barriär för att matcha din vision för framtiden, ju mer kommer du bli den personen du är i visionen. 

Advertisements
Dela

Om författaren

Lämna en kommentar