Vad hade du gjort om du vann 10 miljoner?

0

För ett par dagar sedan berättade en vän att för ett par år sedan så vann hennes granne på gatan 10 miljoner kronor. Pengarna spenderades snabbt på ett nytt dubbelgarage som man aldrig får igen pengarna på, en Lamborghini och en husbil de luxe (detta utspelade sig i en mindre stad i mellanSverige). Efter några lyxigare resor så är det mesta slut. Tog inte ens 10 år att bränna dessa pengar. 

Pengarna blev för vardagliga, så man tappar respekt för dem. Ju mer de flesta tjänar, desto mer spenderar dem. Oftast ökar också spenderat mer än lönen. Detta slår aldrig fel. Och även om man har mycket pengar, så vill man alltid ha mer. Men detta gäller inte bara de människor som konsumerar alldeles för mycket onödigheter. Även människor som jagar mer pengar för att spara och investera dessa kan ibland inte se vad de håller på med. Man tror något mirakulöst kommer hända om man jobbar ytterligare fem år och sparar undan ytterligare en miljon, men det livet de lever innan och efter miljonen är detsamma. 

Att ha för mycket pengar är inte heller bra. Det är en lockelse att ge efter till fantasier man har som egentligen inte är bra för någon. Så länge man inte är fri från detta, så är man fast på samma sätt som cigarettrökare eller alkoholister. 

Ofta kritiseras detta av människor i din omgivning. Hade man kört den där bilen eller haft en swimmingpool på bakgården hade man minsann varit den gladaste personen på gatan. Och hur kan man klandra personen egentligen, vi blir ju konstant tränade att vilja ha mer, spendera mer och konsumera mer. 

För saken är att för varje materialistiskt begär du växer ur, ju mer växer din ekonomiska och personliga frihet.

Det må låta flummigt, men så är det. Du kommer ha skitkul i ditt kommande liv, men du kan välja själv om det ska vara med eller utan vardagsångest. Du väljer själv om det är några specifika tillfällen som du ska minnas då du ”levde” eller om hela livet ska ”levas”. 

Tro mig, du kommer inte sakna dina materialistiska begär när dom väl försvunnit..

Advertisements
Dela

Om författaren

Lämna en kommentar