Gör det själv

0

Att outsourca tjänster i och runt hemmet har vi pratat om tidigare. Det är ofta dyrt, framförallt är för de flesta människor alternativkostnaden väldigt hög. Man tappar också den positiva psykologiska effekt som att klara av en städning eller biltvätt ger. 

Idag vill jag dela med mig av ett projekt jag med hjälp av närstående familjemedlemmar klarade av i lördags. Jag och frun har länge velat ha överskåp på våra garderober. Dessa verkar vara oerhört svårt att få tag på, och ofta blir det att man får bygga sådana som passar bäst för den specifika situation man har. Jag begärde in flera offerter från fin- och möbelsnickare för att få en idé vad det skulle gå på att outsourca. För två garderober, 60cm breda och 56cm djupa samt 52 cm i höjd, så blev allt cirka 3500kr monterat och klart. För en liten ”låda”, som IKEA säljer liknande fast för köksskåp för 300kr, så tyckte jag det var alldeles för dyrt. 

Så efter att rekat lite på nätet och sökt stöd hos en händig släkting, så tog vi oss ann uppgiften. Materialet totalt gick på cirka 800kr, resten var blod, svett och tårar. Jag personligen skulle säga att jag är genomsnittligt händig. Min släkting över medel, men inte en snickare med några mått. Men vi lyckades uppnå ett resultat som även min fru som inte nöjer sig med annat än perfekt godkände! Total besparing 3500 – 800 = 2700 kr. Arbetet tog cirka 8 timmar, men det var mer än väl spenderad lördag med mycket att lära än ”jobb”.

Hade det skitit sig, så hade förlusten varit marginell. Så det var värt att testa, och det gick! Min poäng med detta inlägg är att våga testa, google är din vän, och våga fråga någon händig släkting. Fråga en pensionär som jag gjorde, det gjorde hela deras vecka att veta att detta projekt skulle hända. 

Här har ni resultatet!

Advertisements
Dela

Om författaren

Lämna en kommentar