Marknaden just nu

0

Äntligen återhämtat mig efter en veckas influensa. Jäkligt segt att ligga sjuk hemma, men så är det ibland. Har haft gott om tid att mangla allt skräp-content på Netflix och druckit säkert 50 liter té.

Men nu är jag taggad på löning och månadens köp. Januari har varit en bra månad och stora portföljen ligger 7% upp i år. Den nya portföljen med investmentbolag 70% samt globala indexfonder 30% är upp 8-9%. Så en hel del har vi återhämtat oss sedan mitten av december och det är skönt. Å andra sidan luktar det ”dead cat bounce”. Men långsiktiga som vi är, spelar det mindre roll.

Planen är att fylla på fonderna och eventuellt lite av de bolag som inte återhämtat sig riktigt. ABB och SCA kommer jag på såhär på rak arm. Även Johnson & Johnson som idag kom med en bra rapport (dock med risk för ökade kostnader iom stämningarna gällande deras baby powder) men har gått rätt dåligt på grund av osäkerhet kring framtida böter. Jag är osäker på om man verkligen kan bevisa att J&J medvetet sålt ”asbestpulver” (alltså talk som naturligt innehåller ofarliga mängder asbest) sista 50 åren. De hade en skandal på 80-talet gällande en av deras mest sålda produkter, Tylenol – USAs alvedon, där de visade hela världen hur en kris både i bolaget och i samhället som detta var, ska hanteras. Jag har också stort förtroende för CEO Alex Gorsky och om han går ut och säger att det handlar om en attack på bolaget för att tjäna pengar, så kommer jag satsa en del pengar på att det är så.

Jag ska kika lite under veckan här och se om vi kan hitta några innehav som är billigare just nu. Återkommer i slutet av veckan med vad det blev för köp!

Advertisements
Dela

Om författaren

Lämna en kommentar