Börsen känns dyr just nu, ska jag bry mig?

0

Jag är en sån börsnörd. Hade jag haft tid, hade jag läst om börsen och relaterade ämnen varje vaken timme. Men nog om det. Under 2019 har börsen gått som tåget och våra portföljer mellan mig och frugan är upp mellan 10-15%. Det känns ok efter det ras som skedde i slutet av föregående år.

Personligen så är jag ingen börshaj som satsar på nya potentiella stjärnskott utan jag försöker vara mer konservativ. Mitt typiska svar på frågan vad man ska köpa nu brukar vara indexfonder. Rent statistiskt är det svårt att slå en indexfond på längre perioder, så för er ointresserade, kör för all del enbart indexfonder.

Jag tittar egentligen alldeles för ofta på mina innehav. Men det är för min vision och mitt strävande efter målet är så starkt. När börsen går upp är man kung, och när den går ner så förstör det hela dagen. Egentligen är detta helt irrelevant. En investering går egentligen ut på att inhämta värdet i det längre loppet. Att satsa kortsiktigt på en aktie är mer spekulation. I det långa loppet så får vi en del av vinsten och företaget återinvesterar en del för ännu mer vinst i framtiden.

Så istället för att oroa sig om fluktuationer på börsen, så är det bättre att titta på samhällsutveckling på längre perspektiv och försöka se trender och positionera sina pengar utifrån detta i sådana fall.

Advertisements
Dela

Om författaren

Lämna en kommentar