Godis, ägg och långfärd

2

Glad påsk till er alla därute i cybervärlden! Hoppas ni har möjlighet att vila upp er, äta lite sött och gott och njuta av det härliga vädret. Hemma hos oss, så har vi gjort allt detta, men även hunnit med 800km bilkörning.

Dieselpriset (vi kör en relativ snåldiesel med en blandad förbrukning på 0,49 liter per mil) ligger nu över 16kr per liter. Det är saftigt, men inte oväntat enligt mig, och det gör ont att fylla en 50 liters tank.

För att ta en kamp mot den totala reskostnaden så förberedde vi oss med att sänka kostnaderna runtomkring just bränslekostnaden. Vi gjorde smörgåsar som färdkost, istället för att stanna på motorvägen för någon skräpmat eller liknande. All dryck tog vi med oss, istället för att handla på macken. Här kan det tillkomma en hel del kostnader som man inte tänker på.

Rent relaterat till bilen och körningen, så finns det ju körstilar som man ska lära sig. Gasa och bromsa hårt, det är för de som inte bryr sig om att pengarna brinner upp och spottas ut som avgaser. Men att t.ex använda motorbromsningen och planera sin körning utefter detta, det sparar både pengar och miljön.

Ett givet hjälpmedel som faktiskt också sparar dig pengar, är en GPS. Du slipper köra längre än du faktiskt måste. Och detta kan faktiskt vara hjälpsamt även om du vet vägen, då du antagligen inte slår gps:en i att veta vilken väg som är kortast.

Advertisements
Dela

Om författaren

2 kommentarer

Lämna en kommentar