Ska jag unna mig? Det är jag värd!

2

Att skapa en förmögenhet är ett kroniskt tillstånd som pågår hela livet. I början av resan pratar vi mest om ekonomisk förmögenhet. Och det är klart, pengar tar ifrån oss vår frihet och tvingar upp oss tidigt varje dag för att gå till jobbet. Det är en stor källa till stress, och många av oss dedikerar våra liv för att tjäna pengar åt andra under 45 år av vår livstid.

Pengar är en stor kraft i vår värld och vårt samhälle och kan innebära stor frihet om du har mycket, men också stora problem om du har lite. Vi försöker tillsammans här på bloggen att parera situationen med lite pengar så gott vi kan, så att vi kan känna oss mer fria och framförallt, problemfria. Men säg att på 10-20 år har man ackumulerat så mycket pengar att man skulle kunna sluta sitt 8-5 jobb, hur går man vidare? Resan mot större förmögenhet fortsätter, men då i annan form. Det går mer från pengar, till att söka självuppfyllelse, frihet och andra lyxiga koncept som inte känns nåbara när man måste jobba heltid med något man inte trivs med.

Så att bli förmögen, är minst lika mycket ett mentalt koncept som det är praktiskt avklarat. En stor det är att spendera mindre, optimera kostnader, försöka tjäna mer. Detta är ju praktiska åtaganden. Men precis som du åtar dig dessa, måste du förändra ditt mindset. Tyvärr så styr vi idag inte alltid vår egna hjärna, utan det gör många gånger företagens marknadsavdelningar. Du är i mångt och mycket kontrollerad av intryck i din vardag. Många av dina begär är inte ens dina egna. Det gäller att förstå detta, och bryta mönster som du själv uppenbarligen inte skapat.

Friheten från begäret är vad gör en rik, eftersom man kan fokusera på det som verkligen räknas. Och att inte gå runt och ha ett begär för materialistiska ting, är ett bra recept på att leva lycklig. Bara genom att inse detta och ta kontrollen för dessa falska förhoppningar om lycka kan du ta full kontroll. Frihet, i relation till falska förhoppningar från diverse produkter/tjänster, ger dig permanent lycka. Det är inte superlätt att uppnå, men det är en resa som är mycket givande att klara av.

 

Advertisements
Dela

Om författaren

2 kommentarer

  1. ”Frihet är att bli fri från sina begär” omg så bra skrivet. Det är verkligen en välskriven blogg detta, blir så nyfiken på vilka du/ni är. Får gå in och leta i flikarna.

Lämna en kommentar