En ledig dag

0

Glad 6 juni därute i stugorna! Hoppas ni njuter av er lediga dag i solskenet!

Vi har definitivt blivit bortskämda under våren med röda dagar. Men vad gör vi av denna lediga tid vi får? En del reser bort, andra vilar upp sig. Tid är ett måste att ha för att kunna nå ekonomisk frihet, men samtidigt har vi kamp mot tiden konstant för att hinna med allt. Och det håller nog de flesta människor med om, det är därför vi outsourcar tjänster för att ha egen tid över till annat eller tänker att jag tjänar mer på att jobba den timmen än om jag skulle göra det själv.

Jag förstår tanken bakom detta. Men allt går inte att mäta i siffror så enkelt som den personen ovan antyder. Ponera att du skulle flytta så du kan ta dig till jobbet på fem minuter, istället för på 45 minuter. Då har du 1,5h extra tid över om dagen. Här kan du välja att lägga in daglig träning, för att kämpa mot tidens effekter, eller jobba med någon sidoverksamhet. Detta är enligt mig mycket mer värt än om vi bara skulle diskutera din intjäning per timme kontra kostnaden för någon som klipper gräset.

I och med detta, så innebär det egentligen att om du inte hinner ta hand om det du införskaffat, typ en gräsmatta, då bör man fundera om man ens ska ha en sådan. Detta är kontradiktivt mot dagens normer, där det är ok som tjänsteman med ok lön att ha städhjälp. Men dessa människor har egentligen inte råd med städhjälp, de flesta av dem har miljoner i skulder. De flesta människor borde egentligen gå tillbaka till det gamla sättet, och se till att få det mesta gjort på egen hand.

Och när man gör något på egen hand, bygger man disciplin och fokuserar på bättre saker än tv eller datorskärmen. Du gör av med minimalt med pengar, du utökar din kunskap, stärker psyket m.m. Så som vi diskuterat tidigare på bloggen, så blir inte livet bättre med mer köpta produkter och tjänster. Tvärtom, vi anpassar oss snabbt och de underliggande problem är fortfarande underliggande. Nu är detta ingen enkel uppgift alla gånger, då vi inte kan renovera badrummet själva. Och alla har vi svagheter vad gäller konsumtion.

Men i slutändan handlar det om att balansera alla faktorer. Du ska kunna leva, ha råd med allt, men inte försumma dig något under tiden vi har på jorden. Det är det vi hjälps åt med här på bloggen

 

Advertisements
Dela

Om författaren

Lämna en kommentar