Recension av Playing with Fire: The documentary

2

Äntligen har jag sett den, via vimeo där du kan hyra den 24h för under en hundring. Ska försöka inte spoila för mycket.

Så bra dokumentär! De har gjort det från helt rätt synvinkel, utan någon form av romantisering, och att få följa med på en FIRE resa vilket man får göra gör det lätt att ta sig an och lätt för ofrälsta att förstå. Att se hur man tar sig igenom denna transformation mot allt vad samhället säger man ska göra, och hur ont det kan göra, är både tragiskt och inspirerande.

Några av våra mest kända FIRE ansikten medverkar i dokumentären vilket också är kul. Men det innehåller också sådant som ger en riktig aha-upplevelse, specifikt minns jag en gubbe från ett inslag om pension som pratade om att när pension infördes så levde knappt någon på pensionen mer än max något år, helt enkelt på grund av att man inte levde så pass länge då.

Det är intressant i relation mot dagens situation, där vi har en medellivslängd som är 15 år över pensionsåldern – något att tänka på för er millenials däremot som inte sparar alls, kommer det finns pengar så ni klarar er utan att spara själva?

Rekommenderar er varmt att se denna, och den är väldigt delbar till andra vänner och bekanta för som kan behöva få ett uppvaknande.

Advertisements
Dela

Om författaren

2 kommentarer

  1. Jag gillade verkligen filmen, tonen och tonvikt på liv och inte ekonomi. Lägg till ett batteri av FIRE personligheter som tar filmen framåt så var det mycket sevärt!

    • Frugalism.se on

      Håller helt med! Slog mig när jag såg filmen att jag inte lyssnat på ChooseFI men ska ge mig an denna pod asap.

Lämna en kommentar