Xact Högutdelande

3

Jag har länge spanat in denna fond och blir mer och mer sugen för varje månad att börja månadsköpa andelar. Fonden är en börshanldad fond, så kallad ETF, och inkluderar alltså de mest högutdelande bolagen nordiska bolagen. Förvaltningsavgiften är på 0,3% och fonden har haft ett bra track-record de senaste åren (så pass länge som fonden existerat). Det kanske inte betyder jättemycket då de flesta liknande fonder presterarat bra senaste åren, men själva tanken av att samla alla utdelningskungar i en korg gillar jag mycket. På Petruskos blogg så läste jag också att de kommer antagligen börja dela två gånger per år 2020 för att sedan dela ut per kvartal 2021 och framåt. Detta bör passa mig och många andra som vill bygga en relativt, med börsmått mätt, stabil sidoinkomst från utdelningar bra.

Jag får ingenting av Xact för detta inlägg, inte heller är jag någon rådgivare i kostym som vill lura av dig pengarna utan se denna information mer som ett prospekt att läsa mer om.

Advertisements
Dela

Om författaren

3 kommentarer

  1. Har också börjat snegla på Xact Högutdelande. Det är ju många bloggare som bevisligen har kommit en bit på vägen i sitt sparande som talar sig varma för fonden. Så varför inte?

  2. Gillar också den ! har sparat i ett år. På nordnet kan man månaddspara i några ETF:er utan kostnad. alltså inget courtage. trevligt.

Lämna en kommentar