Coronatider och börskaos

0

Stökigt just nu i Sverige. Corona sveper som en skogsbrand fram över landet, och ligger som ett blött täcke på sjukhus, arbetsplatser och kollektivtrafik. Själv kommer jag jobba hemma tills vi vet hur det utvecklar sig. Personligen inte rädd för corona, men i ren solidaritet undviker jag nu människor i allmänhet.

Extraköp i oron

Buffet sa ”be greedy when others are fearful” eller något i den stilen. Jag har gjort en hel del extraköp nu sedan börsen gått ner. Fyllt på indexfonder, handlat en del investmentbolag som Investor och Industrivärden. Köpt lite amerikanskt också, Disney primärt. Även tagit en större stek med Xact Högutdelande. Framgent väntar jag mig mer börskaos med mer nedgångar, speciellt när det tar fart i USA som det verkar göra nu. Då är jag sugen på solida storbolag som Apple, Visa och lite annan stockpicking med pengar som ackumulurats upp över de senaste åren. Någon REIT som Realty Income eller EPR Properties kanske slinker med. Men enbart med en mindre portion av pengarna, resten får gå till extraköp i indexfonder.

Keep cool

Det är min plan för detta, utöver att jag idag handlade på mig en del Alvedon, Ibuprofen m.m. I apoteket på Södermalm var det ganska urplockat. Kanske bör man också beställa hem lite extra varor att ha hemma om folk går full Walking Dead ute på gatorna. Detta görs i sådana fall på Matsmart.

Hålla sig cool gäller också börsen, jag tror det kan gå ner mer. Har ni lite extra stålar eller belånar portföljen, vänta tills det utvecklar sig i USA. Min personliga syn att en spridning i NYC med karantän som följd utan problem ger -10% på en dags handel om det blir verklighet. Tills dess, pytsa in pengarna som vanligt men med lite extra torrt krut. I det långa loppet så blir det antagligen kanon.

Ta hand om er därute nu!

Advertisements
Dela

Om författaren

Lämna en kommentar